En dan Parijs natuurlijk

september 30, 2024

Post image for En dan Parijs natuurlijk

Van de drie grote internationale Europese beurzen heeft de SILMO natuurlijk een enorme pré….het is in Parijs waar de inspiratie op zo ongeveer iedere plek in de stad te vinden is. Drie dagen SILMO betekent voor ons dan ook anderhalve dag beurs en anderhalve dag stad.

Van ons petit-déjeuner Parisien in de Rue Daguerre met zijn fantastische food-stores tot aan de lunches in Saint-Germain en de diners in de Rue de la Gaîte tot aan het feestje bij L.G.R in de Marais en alles wat daartussenin zit. Even binnenkijken bij Au Bon Marché en La Grande Epicerie in de Rue de Sèvres die de Bijenkorf en Eataly degraderen tot lokale winkels en de mazzel hebben dat het Open Monumentendag was waardoor we een kijkje konden nemen in het hoofdkwartier van Kering en in de Ecole des Beaux-Arts.

Een slechte cappuccino (want dat lukt die Fransen niet echt) voor 9 euro op het terras van Les Deux Magôts en even wegdromen naar de tijd dat Hemingway, Sartre, Camus, Picasso en Simone de Beauvoir, Juliette Gréco en vele andere artiesten, schrijvers, musici en bon-vivants hier dagelijks zaten en daarna aan de overkant een crêpe au sucre bij wat al decennialang het beste stalletje van Parijs is.

Ronddwalen tussen de ongelooflijke boekencollectie van Assouline in hun winkel in de Rue Bonaparte met heerlijke allemaal zelfgeproduceerde fotoboeken over zo ongeveer ieder onderwerp dat je kunt verzinnen van steden, regio’s, tradities en mode tot mensen en nog veel veel meer.

Of gewoon lekker lunchen op een overvol terras met een tafeltje ter grootte van een stuiver maar met een sfeer die alles goed maakt. Met eventjes niet die irritante Instagram hippigheid waar je in Nederland bijna niet meer onderuit komt maar daarentegen heerlijke pretentieloze café’s en restaurants met traditionele gerechten en authentieke obers en allemaal mensen om je heen die in elkaar geïnteresseerd zijn, met elkaar praten en geen mobiele telefoon te bekennen.

Maar ook in deze stad kan je je verwonderen over de tik-tok rijen voor winkeltjes waar je zogenaamd de beste cookies van de stad of whatever kunt kopen. Mensen zijn echt heel bijzondere wezens en sociale media maken ons nog bijzonderder zij het niet in positieve zin.

Parijs is nog altijd een oase van creativiteit, mode, elegantie, stijl, lef, eigenzinnigheid, kunst en duizend andere dingen. Om je te laten inspireren hoef je niets bijzonders te doen, je moet er gewoon zo nu en dan even zijn!     

     

Be Sociable, Share!

Previous post:

Next post: