Hoe inspirerend was de SILMO dit keer?

september 27, 2024

Post image for Hoe inspirerend was de SILMO dit keer?

Natuurlijk was er op de SILMO nog veel meer te zien dan de limited editions die we de afgelopen dagen besproken hebben. Wat opviel is dat het nieuwtje van de nieuwe frisse indeling van vorig jaar nu niet meer zoveel indruk maakte. De beurs oogde al met al een beetje tam en saai. Optiekbeurzen zijn altijd al meer een inkoopmoment dan een inspiratie bom maar dit keer viel ons dat wel heel erg op. Natuurlijk waren er fijne uitzonderingen maar overall zagen we toch vooral heel veel verkooptafels en weinig originele presentaties die ons bijgebleven zijn.

Er waren natuurlijk ook minder exposanten en een paar grote en bekende spelers waren er niet bij. Het bezoekersaantal lag met ruim 32.000 net iets boven dat van vorig jaar toen er zo’n 31.000 bezoekers geteld werden. Overigens zijn die aantallen net als bij iedere andere beurs redelijk vaag en oncontroleerbaar. Wij hebben het weleens drukker ervaren.

Op zaterdagavond werden de SILMO d’OR Awards weer uitgereikt. Het mag bekend zijn dat wij daar niet zo’n fan meer van zijn en de uitkomst van deze editie bevestigde onze mening alleen maar. Van de 14 Awards waren er 10 voor een Frans bedrijf. Vanzelfsprekend won EssilorLuxottica er eentje met de Ray-Ban Meta en dat is niet meer dan terecht omdat het bedrijf op dit gebied op eenzame hoogte staat. De Rigo Vision won er een voor een mooi montuur uit de Nina Ricci collectie en Zilli werd gelauwerd in de categorie zonnebrillen.

De SILMO heeft natuurlijk wel 1 heel groot voordeel ten opzichte van andere internationale beurzen. Het is in Parijs en de inspiratie die we op de beurs een beetje misten, vonden we volop in de stad zelf. Meer daarover in een volgend artikel! Stay tuned!   

Be Sociable, Share!

Previous post:

Next post: