Marcolin en Abercrombie & Fitch sluiten licentieovereenkomst

september 20, 2024

Post image for Marcolin en Abercrombie & Fitch sluiten licentieovereenkomst

Herinner je je nog de jaren rond de eeuwwisseling of heb je er verhalen over gehoord? Toen ik bij elk tripje naar New York een boodschappenlijstje van vrienden en klanten meekreeg en niet thuis kon komen zonder een koffer vol spullen van Abercrombie & Fitch. Daar moest je dan in New York wel echt iets voor doen, een uurtje in de rij staan was de normaalste zaak van de wereld. Vervolgens kwam je binnen in een soort donkere club of discotheek waar op verschillende verdiepingen steeds dezelfde collectie uitgestald was. Je werd er ontvangen door schaars geklede jongens en meisjesmodellen met de ‘ideale’ maten waarmee je ook op de foto mocht. Mijn eigen vriendin werd in New York een keertje gescout en is ook echt naar het voorgestelde gesprek geweest. De arbeidsvoorwaarden bleken nogal belabberd.

Anyway, die modellenpolicy werd het bedrijf uiteindelijk fataal toen het niet aanvoelde dat het tij keerde en inclusiviteit de nieuwe norm werd. Ze waren niet de enigen. Ook een bedrijf als Victoria Secret had er last van. Bovendien ging door het succes de magic een beetje verloren. Je hoefde niet meer naar New York en kon gewoon in Amsterdam naar een soort van slappe versie van Abercrombie & Fitch of het zusje Hollister. De omzet raakte in een vrije val en het duurde tot 2017 voordat het bedrijf een begin maakte met een nieuwe strategie.

Die blijkt nu super succesvol. Het bedrijf publiceert weer miljardenomzetten, groeit ieder kwartaal met dubbele cijfers en is op de beurs al een paar jaar de lieveling van investeerders. Eind december 2022 stond de beurskoers op 22,91, in juni van dit jaar was dat ruim 186 dollar en nu schommelt het zo rond de 134 dollar. De omzet gaat dit jaar ver over de 4 miljard dollar zijn. Kortom, een interessante overeenkomst voor Marcolin dat de eerste collectie voorjaar 2025 zal lanceren.   

Be Sociable, Share!

Previous post:

Next post: