Bestaande klanten pamperen òf nieuwe klanten werven

juli 25, 2024

Post image for Bestaande klanten pamperen òf nieuwe klanten werven

Ik las vanmorgen een artikel over de luxe webwinkel Mytheresa die zich onderscheidt van concurrenten door heel veel aandacht aan de allerbeste klanten te besteden. Zo organiseert het een paar keer per jaar super exclusieve events voor deze klanten die soms meer dan 1 miljoen per jaar besteden òf buitengewoon invloedrijk zijn en daardoor belangrijk. Ondanks dat deze events veel geld kosten is het pamperen van bestaande klanten meestal goedkoper dan het winnen van nieuwe.

Leveranciers in de optiek doen het ook vaak. Bijvoorbeeld door opticiens uit te nodigen om het hoofdkantoor of de fabriek te bezoeken of ergens in het buitenland nieuwe collecties in te kopen. Etnia Barcelona neemt je mee naar Barcelona, Andy Wolf naar Oostenrijk, EssilorLuxottica naar Milaan en Kering naar bijvoorbeeld Londen of Rome. Ook de befaamde ‘market days’ van grote leveranciers horen in dit rijtje. Zo nodigde De Rigo recent klanten uit op Ibiza om daar de nieuwste collecties te bekijken. Allemaal leuke snoepreisjes die vooral voor meer loyaliteit moeten zorgen.

Ook als opticien zou je op die manier voor je beste klanten kunnen zorgen maar dat zien we nog niet of nauwelijks gebeuren. Toch is dat in deze tijd waar beleving het toverwoord is en de koffietentjes in de stad altijd vol zitten terwijl de winkels leeg zijn, geen gek idee. Organiseer als opticien gewoon eens een event op een inspirerende locatie om de nieuwe collecties te presenteren of nodig een select gezelschap uit voor een ontbijtje of een gezellige lunch met bijvoorbeeld een influencer. Natuurlijk ook heel leuk om samen met een leverancier te doen als je een nieuw merk wilt introduceren en altijd goed voor heel veel mooie content op je sociale media.     

Be Sociable, Share!

Previous post:

Next post: